Piekarnia
Celem projektu była modernizacja i dokonanie zasadniczych zmian procesu produkcyjnego naszej piekarni. Zakupione z funduszy Unii Europejskiej urządzenia tworzą nową, innowacyjną linię produkcyjną, zautomatyzowaną, sterowalną, przeznaczoną do cyklicznej produkcji pieczywa prozdrowotnego, proekologicznego o wysokiej jakości, bogatego w minerały, aminokwasy, witaminy, błonnik, wzbogacone dodatkami owoców i różnych zbóż.
Wartość projektu: 485 604 PLN
Wartość dofinansowania: 193 400 PLN
"Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013"
Informacje źródłowe na temat Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007-2013 znajdują się na stronie www.rpo.slaskie.pl
Piekarnia 42-400 Zawiercie, ul. Mostowa 22
730-111-435
Nasza piekarnia to zakład w pełni nowoczesny spełniający zasady Strategii Bezpieczeństwa Żywności. W ramach tej strategii wprowadzono w naszych zakładach produkcyjnych system HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point System) czyli System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.
- - stały monitoring parametrów mających wpływ na jakość i bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów,
- - komunikację wewnętrzną i zewnętrzną w zakresie zagrożeń związanych z bezpieczeństwem produktów,
- - podnoszenie świadomości personelu w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego,
- - doskonalenie zasobów infrastruktury i technologii wytwarzania,
- - zapewnienie odpowiednich reżimów higienicznych na etapach produkcji, magazynowania i dystrybucji.
Piekarnia prowadzi na miejscu sprzedaż pieczywa oraz wyrobów garmażeryjnych
GORĄCY CHLEB: 1300- 1500
GORĄCA GARMAŻERKA: 1300- 1500
Doceń polskie produkty: